Connect with us

Blog

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Hùng Vương

Published

on

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Hùng Vương

[rule_3_plain]

Qua nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Hùng Vương giúp các em học trò lớp 10 có thêm tài liệu ôn tập đoàn luyện kỹ năng làm bài để sẵn sàng cho kì thi HK2 sắp tới được HOC247 biên soạn và tổng hợp đầy đủ. Hi vọng tài liệu sẽ hữu dụng với các em.

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT HÙNG VƯƠNG

ĐỀ THI HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 10

(Thời gian làm bài: 45 phút, không tính thời kì phát đề)

1. Đề số 1

Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. follow                       B. narrow                            C. cow                                 D. know

2. A. target                        B. arrive                               C. part                                 D. march

ĐÁP ÁN: 1C 2B

Choose the word whose stress pattern is different from that of the others.

3. A. beautiful                  B. interesting                      C. wonderful                       D. development

4. A. background             B. career                             C. second                           D. private

ĐÁP ÁN: 3D 4B

Mark the letter A, B, C or D mập indicate the correct option mập fill each of the following blanks.

5. I feel terrible. I think I _________ sick.

           A. will be                       B. am                                   C. was going mập be            D. am going mập be

6. _________ does he want mập study English? – Because it is an international language.

           A. Who                          B. How                                 C. What                               D. Why

7. Would you like _________ somewhere for a drink?

           A. go                              B. mập going                          C. going                               D. mập go

8. He is tired now _________ he stayed up late last night.

           A. because                   B. but                                   C. so                                    D. and

9. She _________ like cakes when she was young.

           A. would                       B. must                                C. could                               D. used mập

10. This resort _________ since 2008.

           A. is building                B. was built                         C. built                                 D. has been built.

11. These adults, _________ come mập my night class, are very eager mập learn.

           A. whose                      B. whom                              C. who                                 D. which

12. I am interested _________ playing badminton.

           A. with                           B. in                                     C. at                                     D. on

13. _________ do you study? – I study at Diep Minh Chau High School.

           A. When                       B. Who                                C. Where                             D. How

14. Tom isn’t on the phone, _________ makes it difficult mập contact him.

           A. that                           B. what                                C. which                              D. who

15. The film _________ by the time we _________ mập the cinema.

           A. had already started/ got                                     B. already started/ had gotten

           C. had already started/ had gotten                        D. has already started/ got

16. Mary didn’t _________ in Vietnam.

           A. used mập live              B. lived                                C. used mập living                 D. use mập live

17. He decided not mập become a professional _________.

           A. photograph              B. photographer                 C. photography                  D. photographic

18. The _________ have the future in their hands.

           A. unemployed            B. sick                                  C. young                             D. poor

19. “Tom and Jerry” is a good_______ on TV. Children like it very much.

           A. cartoon                     B. comedy                           C. drama                             D. quiz show

ĐÁP ÁN: 5D 6D 7D 8A 9D 10D 11C 12B 13C 14C 15A 16D 17B 18C 19A

Choose the underlined part that needs correcting.

20. Because the bad weather, we can’t go mập the cinema with our friends.

            A        B                                           C                                               D

21. She advised me study hard mập pass the examination.

                  A        B      C      D

22. He told me that he is enjoying his new class then.

                             A                 B          C                     D

23. A clock is an instrument who tells you the time.

                     A  B                        C    D

ĐÁP ÁN: 20A 21C 22B 23C

Read the following passage and choose the best answer for each blank

Like other teachers, Pham Thu Thuy enjoys her (24)____ job. However, her class is different (25)____ other classes. The twenty-five children, (26)____ are learning how mập read and write in her class, are disabled. Some are deaf, some dumb and others (27)_____ retarded. Most of the children come from large and poor families, which prevents them from having proper (28)_____.

24. A. teacher                     B. teaching                         C. taught                             D. mập teach

25. A. mập                               B. in                                     C. with                                 D. from

26. A. who                           B. whom                              C. whose                             D. which

27. A. mental                      B. mentally                          C. mentality                        D. mentalism

28. A. school                      B. schooling                       C. schools                           D. high school

ĐÁP ÁN: 24B 25D 26A 27B 28B

Read the passage carefully and answer the questions that follow.

Martin Luther King was born on 15th January 1929 in Atlanta, Georgia. In 1951, he went mập Boston University, where he studied for 4 years. In 1952, he met Coretta Scott, and as soon as he saw her, he fell in love. They got married in 1953, and they had 4 children. In 1954, the Kings left Boston, and Martin became a minister at Baptist Church in Montgomery, Alabam A. Then he started working for the black freedom movement. Thousands of people walked mập Washington mập hear his famous speech at the Lincold Memorial in 1963, and he won the Nobel Peace Prize in 1964. He died on 4th April 1968 in Memphis, Tennessee, from a gunshot wound.

–(Nội dung đầy đủ, cụ thể vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

B. PHẦN TỰ LUẬN: Mỗi câu đúng: 0, 25 điểm

1. Martin Luther King was born on 15th January 1929 in Atlanta, Georgia.

2. For 4 years.

3. He won the Nobel Peace Prize.

4. He died on 4th April 1968.

5. haven’t met

6. is explaining

7. which/ that

8. Mr. Pike told Mary she could go mập the movie that night.

9. Where are the children playing soccer.

10. More than 50 films have been shown in Hanoi since June.

11. Our flight was delayed, which meant that we had mập wait for hours at the airport.

12. (It’s up mập sts’ answers.)

2. Đề số 2

A. MULTIPLE CHOICE (7pts): HỌC SINH LÀM BÀI VÀO BẢNG TRẢ LỜI Ở TRANG 2.

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1.        A. down                          B. how                               C. town                            D. snow

2.        A. like                              B. life                                  C. film                               D. child

ĐÁP ÁN: 1D 2C

II. Choose the word whose stressed syllable is different from that of the others.

3.        A. television                   B. definition                      C. education                   D. formation

4.        A. program                     B. global                            C. permit                          D. weather

ĐÁP ÁN: 3D 4C

III. Choose the answer that best completes the sentences.

5. Many peasants find it difficult mập make ends meet.

            A. get plenty of food                                                 B. better their life

            C. earn enough money for living                           D. apply new farming method

6. As he doesn’t have a car, he goes mập work by bus.

            A. Because                    B. Although                       C. When                          D. If

7. We intend mập have a ______ around Europe but our mother prefers visiting Vietnam and China.

            A. fourteen days trip     B. fourteen day trips        C. fourteen-day trip        D. fourteen-day trips

8. – How ______ do you usually use the Internet? – Almost every day.

            A. long                            B. many                             C. often                            D. much

9. I have heard Mary has won the lottery. What ______ with such a big sum of money?

            A. was she done           B. is she going mập do       C. did she do                  D. is she going doing

10. Vicky finally finished ______ the room for the party at around 3 p.m.

            A. painting                     B. paint                              C. mập painting                  D. painted

11. – John: “I’ve passed my final exam.” – Tom: “______.”

            A. Good luck.                B. It’s nice of you.            C. That’s a good idea.   D. Congratulations!

12. – David: “You’ve got a beautiful dress!” – Helen: “______.”

            A. I do.                                                                        B. Thanks for your compliment

            C. You, too.                                                               D. Okay

13. – A: “Thank you for the lovely present.” – B: “______.”

            A. Go ahead.                 B. Not at all.                      C. Come on.                    D. I’m pleased you like it.

14. – David: “Happy Christmas!” – Jason: “______.”

            A. You are the same!                                               B. Same for you!

            C. The same mập you!                                                D. Happy Christmas with you!

Xem thêm  Câu hỏi trắc nghiệm ôn tập về Thiên nhiên Trung và Nam Mĩ có đáp án môn Địa lí 7

ĐÁP ÁN: 5C 6A 7C 8C 9B 10A 11D 12B 13D 14C

IV. Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one.

15. Nam said, “There is a nice restaurant here.”

            A. Nam said there is a nice restaurant here.       B. Nam told there was a nice restaurant here.

            C. Nam said there was a nice restaurant there. D. Nam told there is a nice restaurant there.

16. If you don’t rest, you will really be ill.

            A. You really won’t be ill unless you don’t rest.       B. You won’t really be ill if you don’t rest.

            C. If you rest, you will really be ill.                         D. Unless you rest, you will really be ill.

17. Although he has a lot of money, he feels unhappy.

            A. Despite having a lot of money, he feels unhappy.

            B. Because of having a lot of money, he feels unhappy

            C. Though having a lot of money, he feels unhappy.

            D. Despite of having a lot of money, he feels unhappy.

ĐÁP ÁN: 15C 16D 17A

V. Choose the correct sentence among A, B, C or D which has made from the suggested words.

18. I/ came/ neighbours/ coffee/sometimes/ see/ cup/ my/ of.

            A. I came sometimes mập see my neighbours for a cup of coffee.

            B. My neighbours sometimes came mập see I for a cup of coffee.

            C. Sometimes I came mập see my neighbours for a cup of coffee.

            D. To see my neighbours I sometimes came for a cup of coffee.

19. often/ afternoon/ what/ you/ Saturday/ every/ ?

            A. What often do you do every Saturday afternoon?

            B. What do you often do every Saturday afternoon?

            C. What do you do often every Saturday afternoon?

            D. What do you often do every afternoon Saturday?

ĐÁP ÁN: 18C 19B

VI. Choose A, B, C or D that that must be changed for the sentence mập be correct.

20. Because the bad condition of the house, they didn’t buy it although the price was low.

            A                                              B                          C                 D

21. Her class is going having a picnic in Sa Pa this weekend.

                                           A         B        C                       D

22. She left home in 1993 and I wasn’t seen since then.

                A             B                               C                   D

ĐÁP ÁN: 20A 21A 22C

VII. Read the text carefully and then choose the correct answer.

My village is about 50 kilometers (23)______ the city center. It is a very (24)______ place where people (25)______ flowers and vegetables only. It is very famous for its pretty roses and picturesque scenes. The air is quite fresh, however, the smell of the roses make people feel cool. (26)______ spring, my village looks as a carpet with plenty of colors. Tourists come (27)______ it so often. Nowadays, with electricity, it (28) ______ take the villagers much time mập water the roses.

23.      A. on                               B. at                                    C. from                             D. away

24.      A. beauty                        B. beautiful                       C. beautifully                  D. beautifulness

25.      A. plant                           B. plants                            C. grow up                       D. grows up

26.      A. In                                B. On                                  C. At                                 D. From

27.      A. visit                             B. visiting                          C. visited                          D. mập visit

28.      A. isn’t                            B. doesn’t                          C. didn’t                           D. wasn’t

ĐÁP ÁN: 23C 24B 25A 26A 27D 28B

B. WRITING (3pts): HỌC SINH LÀM PHẦN TỰ LUẬN VÀO NHỮNG CHỖ TRỐNG.

I. Do as directed in parentheses.

1. Up mập now, they have not made a (decide) ______________ yet. (Give the correct form)

2. In the evening, I often relax by listening _________ music on the radio. (Using a preposition.)

3. She said, “I learnt all these lessons a long time ago.” (Change into reported speech.)

–(Nội dung đầy đủ, cụ thể vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về di động)—

A. MULTIPLE CHOICE : Mỗi câu đúng: 0.25đ

B. WRITING: Mỗi câu đúng: 0.25đ

1. decision

2. mập

3. She said she had learnt all those lessons a long time before.

4. The man who/ that wants mập meet our manager is standing at the door

5. Who have you met?

6. rains

7. had already finished

8. got

9. Because they are a cheap and easy way mập see a country.

10. People often travel by train, by coach or on foot.

11. If they travel with a friend, they can share a tent, a gas stove, food.

12. If the weather is wet your rucksack is heavier.

Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

41C 42B

A. follow                        B. narrow                            C. cow                             D. know
A. target                        B. arrive                               C. part                             D. march

Choose the word whose stress pattern is different from that of the others.

43D 44B

A. beautiful                  B. interesting                      C. wonderful                  D. development
A. background             B. career                             C. second                       D. private

Mark the letter A, B, C or D mập indicate the correct option mập fill each of the following blanks.

45D 46D 47B 48A 49B 50B 51D 52C 53D 54C 55C 56A

Choose the underlined part that needs correcting.

57A 58B 59D

Read the following passage and choose the best answer for each blank

60B 61D 62A 63B 64C

3. Đề số 3

Read the passage carefully and answer the questions that follow.

Martin Luther King was born on 15th January 1929 in Atlanta, Georgia. In 1951, he went mập Boston University, where he studied for 4 years. In 1952, he met Coretta Scott, and as soon as he saw her, he fell in love. They got married in 1953, and they had 4 children. In 1954, the Kings left Boston, and Martin became a minister at Baptist Church in Montgomery, Alabama. Then he started working for the black freedom movement. Thousands of people walked mập Washington mập hear his famous speech at the Lincoln Memorial in 1963, and he won the Nobel Peace Prize in 1964. He died on 4th April 1968 in Memphis, Tennessee, from a gunshot wound.

1. When and where was Martin Luther King born?

______________________________________________

2. How long did he study at Boston University?

_____________________________________

3. When did he first meet his wife?

_________________________________________

4. What kind of prize did Martin Luther King win in 1964?

___________________________________________

5. When did Martin Luther King die?

_________________________________________

Give the correct form of the word in brackets.

6. TV can make things _____________ because it presents information in an effective way. (memory)

7. The Internet presents information and entertainment ______________ .(visual)

Give the correct form of the verb in brackets.

8. Would you like (have) __________________dinner with me?

9. We (be) __________________best friends for a long time.

10. If the weather is nice tomorrow, we (go) ________________swimming.

11. Look at the black sky. It (rain) __________________soon.

Rewrite the following sentences as directed.

12. Ha Noi is very beautiful. It is the capital of Vietnam. (use “which”)

_________________________________________

13. They have built this bridge since 2011.(Change into passive)

_______________________________________

14. Nam usually got up early when he was a boy, but now he doesn’t. (use “used mập”)

_______________________________________

15. “I’m going mập see the doctor.”

Jane said _______________________________

16. Minh was born in Ben Tre in 1995. (Make question for the underlined part)

___________________________

———THE END———

ANSWER KEYS

PHẦN TỰ LUẬN (4 điểm – mỗi câu 0,25 điểm)

Read the passage and then answer the questions that follow. 

1. Martin Luther King was born on 15th  January 1929 in Atlanta, Georgia. 

2. He studied at Boston University  for 4 years. 

3. He first met his wife in 1952.

4. He won the Nobel Peace Prize in 1964. .

5. He died on 4th April 1968

Give the correct form of the word in bracket. 

6. memorable

7. visually

Give the correct form of the verb in parentheses mập complete each sentence. 

8.  mập have

9.  have been

10. will go

11. is going mập rain

Rewrite the following sentences as directed.

12. Ha Noi, which is the capital of Vietnam, is very beautiful.

13. This bridge has been built since 2011.

14. Nam used mập get up early when he was a boy.

15. Jane said he was going mập see the doctor.

16. When and where was Minh  born ?

4. Đề số 4

I. Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best answers each question.

Copenhagen

        In spite of being the capital of one of Europe’s smallest countries, the clean and friendly city of Copenhagen offers a host of cultural and sightseeing opportunities. With a vast number of pedestrianised streets, the best way mập sightsee is by foot, or you may prefer a leisurely canal cruise past the colorful waterfront houses.

        Sights not be missed include Rosenborg Castle which houses the Crown Jewels, Amalienborg Palace, the Little Mermaid and the famous Tivoli Gardens with a myriad of restaurants and bars, concert halls and a fairground offering something for everyone. Also worth a visit is the Viking Museum and for something different why not tour the Carlsberg Brewery. Shoppers will enjoy the fine shops of the Stroget and don’t forget the side-streets leading from it. After sunset, head for Nyhavn quayside.

Xem thêm  Làm việc từ xa không hiệu quả – Giải pháp nào “TRỊ” tận gốc vấn đề

        “A rarity among capital cities – it does not overwhelm you, but rather takes you gently in and shows you its sights with quiet pride. The Little Mermaid is smaller than you imagined (but she is, after all, “Little”) and there isn’t a single inch of neon among the light bulbs of Tivoli.” – John Carter.

1.  It can be inferred that Copenhagen . . . . . . . . . .

        A. is the smallest capital city in Europe.       

        B. is the capital of a European country.

        C. is the capital of the smallest country in Europe.

        D. All are correct.

2.  Which of the following is NOT true about Copenhagen?

        A. Visiting the city, you can enjoy the sights and learn about its cultures.

        B. It’s advisable mập tour the city on foot.

        C. Cars and other vehicles are not allowed in many of Copenhagen streets.

        D. You can’t drive in the city because the streets are so narrow.

3.  According mập the text, tourists . . . . . . . . . .

        A. can have food and drinks or entertainment in the Tivoli Gardens.

        B. will not remember the sights.

        C. should not visit many places including Amalienborg Palace.

        D. can make a tour of the Carlsberg Brewery for some music.

4.  Which of the following statements is true?

        A. There are more light bulbs than neon lights in Tivoli.

        B. The Little Mermaid is too small mập enjoy.

        C. Visitors can do the shopping in the Stroget only.

        D. Nyhavn quayside is a place mập visit in the evening.

 

II. Choose the one (A, B, C or D) that best completes each sentence.

5. Jane . . . . . . . . . . a sweet dream when the alarm clock . . . . . . . . . .

        A. had/ rang                                                        B. was having/ rang

        C. was having/ was ringing                              D. had had/ was ringing

6. She’s . . . . . . . . . . fascinating woman. Do you know she’s . . . . . . . . . . leader of the opposition party?

        A. a/ Ø                           B. a/ the                        C. the/ a                        D. Ø/ Ø

7. It . . . . . . . . . . that the strike will end soon.

        A. is hoped                   B. are hoped                C. hopes                       D. hoped

8. You’re very quiet. What . . . . . . . . . . about?

        A. will you think           B. are you thinking     C. do you think            D. have you thought

9. People often visit Kyoto in April, . . . . . . . . . . they can see the beautiful cherry blossoms.

        A. where                       B. that                           C. when                        D. which

10. “. . . . . . . . . .” in the sentence below is not correct.

        Despite (I) being good at (II) math, but (III) he couldn’t solve the problem (IV).

        A. II                                B. III                               C. I                                 D. IV

11. “. . . . . . . . . .” in the sentence below is not correct.

        You shouldn’t worry (I) too much (II) for (III) your children; they’re grown up (IV) now.

        A. IV                              B. II                                C. I                                 D. III

12. “Would you like mập come mập my birthday party, Sarah?” asked Frederic. is closest in meaning mập “. . . . . . . . . .”

        A. Frederic invited Sarah mập his birthday party.

        B. Frederic asked Sarah if she liked his birthday party or not.

        C. Frederic reminded Sarah of his coming birthday party.

        D. Frederic asked if Sarah was able mập come mập his birthday party.

13. They helped me a lot. I don’t know what I . . . . . . . . . . without their help.

        A. would do                  B. had done                 C. have done               D. would have done

14. . . . . . . . . . . the storm, the ship couldn’t reach its destination on time.

        A. Although                 B. Because of              C. In spite of                D. Because

15. Would you answer . . . . . . . . . . telephone, please? I’m trying mập lull . . . . . . . . . . baby.

        A. the/ a                        B. a/ a                           C. a/ the                        D. the/ the

16. “How about driving mập the countryside this Sunday?” – “. . . . . . . . . .”

        A. That’s a good idea!                                                                              B. Never mind.

        C. Yes, I’m driving.                                            D. That’s my pleasure!

17. The book . . . . . . . . . . is on the top shelf is a present from my friend.

        A. who                                                                 B. that

        C. Ø                                                                      D. Both B and C are correct

18. He turned off the lights before going out . . . . . . . . . . waste electricity.

        A. so that not               B. so as not mập             C. as not mập                   D. in order that not

19. We were all . . . . . . . . . . mập hear about the breakup of their marriage.

        A. shocking                  B. shock                       C. shocked                   D. feel shocked

20. He is trying mập buy the same ring . . . . . . . . . . he lost two months ago.

        A. that                           B. which                       C. Ø                               D. All are correct

21. In my mother’s . . . . . . . . . ., it is essential mập eat a big breakfast.

        A. opinion                    B. feeling                      C. idea                          D. confidence

22. She won the first prize in the drawing . . . . . . . . . .

        A. competitive              B. competitor                C. compete                   D. competition

23. “If I were you, I would take the job,” said my roommate. is closest in meaning mập “. . . . . . . . .”

        A. My roommate was thinking about taking the job.

        B. My roommate introduced the idea of taking the job mập me.

        C. My roommate advised me mập take the job.

        D. My roommate insisted on taking the job for me.

24. “. . . . . . . . . .” in the sentence below is not correct.

        A language is considered (I) dead when (II) it no longer used (III) for oral communication (IV).

        A. III                               B. I                                 C. II                                D. IV

25. Please keep your voice down in this section of the library. If you . . . . . . . . . . mập talk loudly, I . . . . . . . . . . mập ask you mập leave.

        A. had continued/ would have had                 B. continue/ would have

        C. continue/ will have                                        D. continued/ would have

26. Mr. Jones, . . . . . . . . . . I was working for, was very generous about overtime payments.

        A. whom                       B. that                           C. Ø                               D. All are correct

27. “I think I’m going mập miss my train.” – “Well, . . . . . . . . . . you mập the station.”

        A. I’m going mập take     B. I would take             C. I’ll take                      D. I’m taking

28. “. . . . . . . . . .” in the sentence below is not correct.

        When (I) have you been (II)? I’ve been looking (III) for you for hours (IV).

        A. III                               B. I                                 C. IV                              D. II

29. “How often do you go mập school?” – “. . . . . . . . . .”

        A. I go there by bus                                           B. I don’t think so.

        C. Every day except Sunday.                          D. I go there early.

30. “He last had his eyes tested ten months ago.” is closest in meaning mập “. . . . . . . . . .”

        A. He hasn’t tested his eyes for ten months.

        B. He had tested his eyes ten months before.

        C. He didn’t have any test on his eyes in ten months.

        D. All are correct.

31. “. . . . . . . . . .” in the sentence below is not correct.

        Julie failed (I) her driving test (II) because (III) she hasn’t practiced (IV) enough.

        A. IV                              B. III                               C. II                                D. I

32. You will become ill if you . . . . . . . . . . working so hard.

        A. don’t stop                 B. won’t stop                C. didn’t stop                D. haven’t stopped

III. Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best completes each gap.

Music

        What kind of music do you (33) . . . . . . . . . .? Some people like going mập (34) . . . . . . . . . . concerts, and listening mập an orchestra.  The (35) . . . . . . . . . . wear very formal clothes, and the audience is silent until the end of the (36) . . . . . . . . . . Perhaps you’re a rock music (37) . . . . . . . . . . Rock concerts are often held (38) . . . . . . . . . . football stadiums or in parks in a crazy atmosphere. Everyone shouts, dances mập the music, or sings the songs. Traditional music is (39) . . . . . . . . . . at weddings and parties in many countries. Nowadays, we can easily (40) . . . . . . . . . . music, of all kinds, in shops, lifts or any other public places. Many people even (41) . . . . . . . . . . their own music at home or (42) . . . . . . . . . . their own music with them whenever travelling. Music is everywhere!

33. A. enjoy                        B. have                         C. favorite                     D. listen

34. A. classics                    B. classic                      C. classified                 D. classical

35. A. actors                       B. instruments             C. musicians                D. composers

36. A. action                       B. performance           C. event                        D. music

37. A. friend                        B. idol                            C. enthusiasm             D. fan

38. A. on                             B. at                               C. inside                       D. in

39. A. played                      B. set                             C. formed                      D. acted

40. A. perform                    B. understand             C. listen                        D. hear

41. A. take                           B. do                              C. get                             D. make

42. A. lift                              B. hold                          C. carry                         D. play

IV. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

43. A. ethnic                       B. theatre                      C. weather                    D. south

44. A. animals                    B. casual                      C. disaster                    D. design

Xem thêm  https://mobitool.net/review-dang-cap-thuong-luu-tiep-buoc-penhouse-ve-drama-nha-giau.html

45. A. science                    B. variety                      C. capital                      D. delight

46. A. followed                   B. located                     C. scored                      D. orphaned

V. Pick out the word that has the stress pattern different from that of the others.

47. A. liberty                       B. audience                 C. tropical                     D. protect

48. A. endangered            B. diversity                   C. melody                     D. enjoyable

49. A. gallery                      B. lyrical                        C. Argentina                D. necessary

50. A. communicate          B. international           C. achieve                    D. occasion

ANSWER SHEET

1B 2D 3A 4D 5B 6B 7A 8B 9C 10B 11D 12A 13D 14B 15D 16A 17B 18B 19C 20D 21A 22D 23C 24A 25C

26A 27C 28B 29C 30A 31A 32A 33A 34D 36B 37D 38B 39A 40D 41D 42C 43C 44B 45C 46B 47D 48C 49C 50B

5. Đề số 5

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM

I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại.

Câu 1:    A. consider              B. become               C. cup                       D. city

Câu 2:    A. design                 B. classical              C. music                   D. museum

II. Chọn phần gạch chân cần được sửa  để có câu đúng.

Câu 3:    It was (A) surprised  (B) that (C)she passed the (D) exam.

Câu 4: If I (A) don’t like you, I wouldn’t (B) invite you (C) mập my(D) house.

Câu 5:   (A) It was not until 1915 (B) that the cinema really (C) becomes  (D)an industry.

Câu 6: (A)  In spite interruption, she was still (B) able mập finish (C) her assignment before (D) class

III. Đọc đọan văn và chọn câu giải đáp đúng nhất để điền vào khoảng trống.

FOOTBALL

Association football, soccer or simply football is a/an (7) ………………sport played between two teams each (8)………………of 11 players and is widely considered mập be the most (9)………………sporting game in the world. It is a ball game played on a rectangular grass field with a (10)……………… at each end. The object of the game is mập (11)………………by kicking or heading the ball into the opposing goal.

Câu 7:    A. team                      B. couple                   C. individual               D. running

Câu 8:    A. competing              B. including               C. consisting              D. eliminating

Câu 9:    A. popular                  B. popularity               C. populous               D. popularly

Câu 10: A. pole                       B. gate                       C. goal                        D. net

Câu 11: A. consider                 B. eliminate                C. compete                 D. score

IV. Chọn câu có nghĩa đúng như câu được cho.

Câu 12: Tom eats the whole cake, so he feels sick.

A. Tom feels sick because he hasn’t eaten the whole cake.

B. If Tom didn’t eat the whole cake, he wouldn’t feel sick.

C. If Tom had eaten the whole cake, he would  have felt sick.

D. If Tom hadn’t eaten the whole cake, he wouldn’t feel sick.

Câu 13: They were carrying two injured players out of the field.

A. Two players were injured and carried out of the field.

B. Two players were injured and carrying out of the field.

C. Two injured players were being carried out of the field.

D. The field was being carried two injured players.

Câu 14:  They didn’t recognize me until I talked.

A. It was not until I talked that they recognized me.  B. They recognized me when I talked.

C. They didn’t recognize me when I talked   D. It was not until I talked  they recognized me.

Chọn từ có trọng âm khác với những từ còn lại.

Câu 15: A. event                    B. postpone             C. compete               D. football

Câu 16: A. language             B. emotion               C. communicate      D. combine

Chọn từ hoặc cụm từ đúng để điền vào khoảng trống:

Câu 17: We are learning English …………… a good job.

A. got                            B. get                            C. getting                      D. mập get

Câu 18: If I…………    ill, I wouldn’t have been absent from class.

A. weren’t                     B. hadn’t been             C. had been                 D. would have been

Câu 19: The children became ………………….. about the cartoon.

A. exciting                    B. mập excite                   C. excited                     D. excite

Câu 20: How do you do? .I’m Bill Thomson.- ………………………..

A. What do you do?                                          B. How do you do?

C. Very well. Thank you                                   D. Thank you

Câu 21: The roads in our town………………… .

A. wide                         B. are being widen     C. are being widened D. are being wide

Câu 22:  Like language, music is used mập……………

A. entertain                  B. communicate          C. entertainment         D. communication

Câu 23:  “………………does she jog every day  for?” “To stay fit.”

A. What                        B. Why                          C. Which                      D. When

Câu 24:   They do not want mập live in a big city……………… they know its advantages.

A. as if                          B. and                           C. but                            D. although

Câu 25:  Pele is famous ……………… his football record.

A. for                             B. on                             C. of                               D. with

Câu 26: …………did you buy this book? -I bought it yesterday.

A. Why                          B. Who                         C. What                         D. When

Câu 27: To say goodbye mập somebody, you say”……………….”

A. Pardon?                  B. Bless you!               C. See you!                  D. Great you!

Câu 28: There is ………………….. book on the table. …………… book is new.

A. the / The                  B. a / The                     C. the/ A                       D. an / The

Câu 29:  The World Cup is held every four years.

A. attracted                   B. followed                   C. planned                   D. organized

Câu 30:  It was not until December 25 ………………the exam results would be announced.

A. which                       B. that                           C. what                         D. when

B. PHẦN TỰ LUẬN

Dựa vào từ gợi ý để viết lại những câu sau sao cho cùng nghĩa như câu được cho

l. The girl didn’t do her homework  until her mother came home.

    It was not until………………………………………………………………………… …………………

2.  They went out although the weather  was bad.

    In spite of……………………………………………………………………………………………………….

3. We don’t buy this car because we don’t have enough money.

    If……………………………………………………………………………………………………………

4. I didn’t have  an umbrella with me and so I got wet

    If…………………………………………………………………………………………………………….

5. They are decorating the living – room

    The living – room…………………………………………………………………………………………

KEY

1D

4A

7A

10C

13C

16A

19C

22D

25A

28B

2B

5C

8C

11D

14A

17D

20B

23A

26D

29D

3A

6A

9A

12B

15D

18B

21C

24B

27C

30B

1.  It was not until her mother came home that the girl did her homework 

2.  In spite of the bad weather they went out

3. If we had enough money , we would buy this car.

4. If I had had a raincoat  with me , I wouldn’t have got wet

5. The living – room  is being decorated

Trên đây là nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Hùng Vương. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu dụng khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can:

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Trưng Vương
Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Quốc Học
Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Xuân Diệu

Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Trưng Vương

992

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Quốc Học

396

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Xuân Diệu

545

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Quang Trung

378

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Đại Hòa

433

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Cam Lộ

331

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021 Trường THPT Phan Châu Trinh

1025

[rule_2_plain]

#Bộ #đề #thi #HK2 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Hùng #Vương

Như vậy, trong nội dung bài viết trên đây, DaiLy Wiki đã cập nhật cho bạn thông tin về “Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Hùng Vương❤️️”. Hy vọng thông qua những gì bài viết “Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Hùng Vương” đã chia sẻ có thể giúp bạn đọc thêm nhiều thông tin về “Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Hùng Vương [ ❤️️❤️️ ]”.

Bài viết về “Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Hùng Vương” được sưu tầm và đăng bởi admin DaiLy Wiki vào ngày 2022-09-21 18:01:47. Cảm ơn bạn đã đọc bài tại Dailywiki.org

Rate this post
Continue Reading

Blog

Lời bài hát Mình yêu đến đây thôi

Published

on

Tối 20/12, ca sĩ Tóc Tiên cho ra mắt ca khúc “Mình yêu” do nhạc sĩ Kai Đinh sáng tác. Với giai điệu sâu lắng cùng bản phối đương đại, khán giả như được đắm chìm trong không gian âm nhạc đầy đau thương và cảm xúc.

Chẳng hạn, ca khúc Em I’ll Got Ai đó mới phát hành trước đó tạo không khí tươi mới với sự pha trộn giữa pop, swing và R & B, thì I’m in love here trở lại với thể loại ballad buồn. . Vậy mời các bạn thưởng thức MV và lời bài hát I love you come here trong bài viết tiếp theo trên DaiLyWiki:

Lời bài hát I’m Here To Love

Mưa nhẹ vào buổi chiều
Chân tôi có vẻ nặng
Tại sao câu chuyện chia tay không dễ dàng như “Xin chào, anh đã về”?
Đừng khóc, đừng buồn
Yêu nhau là chuyện thường tình
Sau tất cả, chúng tôi biết bạn yêu chúng tôi một chút

Bầu trời bao la, đôi khi giữa trưa và đêm.
Tôi còn rất trẻ nên tôi thích đến đây

Đối với tình yêu, không ai dám nói rõ hơn nó như thế nào
Với tình yêu, không ai biết khi nào sẽ lấp đầy và khi nào sẽ thất bại
Tình tương tư
Yêu một người cũng tương tự
Chủ nhân của trái tim này đã cho tôi tất cả
Giả vờ như không để ý
Người đã làm tan nát trái tim tôi khiến tôi khóc rất nhiều
Giả vờ như bạn không bị thương
Tình yêu, thật kỳ lạ

Xem thêm  Câu hỏi trắc nghiệm ôn tập về Thiên nhiên Trung và Nam Mĩ có đáp án môn Địa lí 7

Bầu trời bao la, đôi khi giữa trưa và đêm.
Tôi yêu bạn ở đây vì tôi rất trẻ con

Đối với tình yêu, không ai dám nói rõ hơn nó như thế nào
Với tình yêu, không ai biết khi nào sẽ lấp đầy và khi nào sẽ thất bại
Tình tương tư
Yêu một người cũng tương tự
Chủ nhân của trái tim này đã cho tôi tất cả
Giả vờ như không để ý
Người đã làm tan nát trái tim tôi khiến tôi khóc rất nhiều
Giả vờ như bạn không bị thương
Tình yêu, thật kỳ lạ

Tình yêu không tên …

Tình tương tư
Yêu một người cũng tương tự
Chủ nhân của trái tim này đã cho tôi tất cả
Giả vờ như không để ý
Người đã làm tan nát trái tim tôi khiến tôi khóc rất nhiều
Giả vờ như bạn không bị thương
Tình yêu, thật kỳ lạ

Bầu trời bao la, đôi khi giữa trưa và đêm.
Tôi còn quá trẻ, tôi thích đến đây …

Xem thêm về bài viết

Lời bài hát Tôi ở đây để yêu

[rule_3_plain]

Sáng sớm ngày 20/12, ca sĩ Tóc Tiên đã cho ra mắt ca khúc “Mình đã yêu” do nhạc sĩ Kai Đinh sáng tác. Với giai điệu sâu lắng cùng bản phối đương đại, khán giả như được đắm chìm trong không gian âm nhạc day dứt và đầy cảm xúc.
Nếu như ca khúc Em đã có người mới phát hành trước đây là sự pha trộn giữa Pop, Swing và R&B để tạo cảm giác tươi mới thì Em yêu đây rồi lại trở lại với dòng nhạc ballad buồn. Vậy mời các bạn thưởng thức MV và lời bài hát Anh yêu em đến đây trong bài viết dưới đây của DaiLyWiki:
Lời bài hát Tôi ở đây để yêu
Chiều thu mưa nhẹ Bước chân sao nghe nặng trĩu. Chuyện chia tay không nhẹ nhàng như câu nói “chào anh, em về rồi” Đừng khóc, cũng đừng buồn Tình yêu hợp tan là chuyện bình thường, Mãi sau này chúng ta mới biết. người chỉ yêu tôi một chút
(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||[]).đẩy({})
Bầu trời bao la, vẫn có những buổi chiều và buổi tối. Nếu tôi còn nhỏ, tôi rất muốn đến đây
Vì yêu không ai dám nói trước nhiều hay ít, Vì yêu chẳng biết trước khi đầy, khi hư, Tình là thế Yêu một người là tương tư Người cho ta trái tim này, ta vờ như không thấy Người làm tan nát trái tim, khiến em khóc rất nhiều Em vờ như không đau Tình yêu, thật lạ
Bầu trời bao la, vẫn có những buổi chiều và buổi tối. Tôi còn nhỏ, vì vậy tôi sẽ yêu bạn ở đây
Vì yêu không ai dám nói trước nhiều hay ít, Vì yêu chẳng biết trước khi đầy, khi hư, Tình là thế Yêu một người là tương tư Người cho ta trái tim này, ta vờ như không thấy Người làm tan nát trái tim, khiến em khóc rất nhiều Em vờ như không đau Tình yêu, thật lạ
Yêu ở đâu không ai biết trước …
Tình yêu là thế này Yêu một người cũng tương tư Người cho em trái tim này Em vờ như không thấy Anh làm trái tim em tan nát, làm em khóc Em vờ như không đau Tình yêu, lạ lắm
(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||[]).đẩy({})
Nếu bầu trời rộng lớn như vậy, vẫn có lúc giữa trưa và tối. Nếu bạn còn nhỏ, bạn sẽ thích đến đây, được thôi …

[rule_2_plain]

# Lời bài hát # tình yêu # tôi # yêu # chào mừng # ở đây # chỉ


  • # Lời bài hát # tình yêu # tôi # yêu # chào mừng # ở đây # chỉ
  • Tổng hợp: DaiLyWiki

Như vậy, trong nội dung bài viết trên đây, DaiLy Wiki đã cập nhật cho bạn thông tin về “Lời bài hát Mình yêu đến đây thôi❤️️”. Hy vọng thông qua những gì bài viết “Lời bài hát Mình yêu đến đây thôi” đã chia sẻ có thể giúp bạn đọc thêm nhiều thông tin về “Lời bài hát Mình yêu đến đây thôi [ ❤️️❤️️ ]”.

Bài viết về “Lời bài hát Mình yêu đến đây thôi” được sưu tầm và đăng bởi admin DaiLy Wiki vào ngày 2022-09-30 20:14:14. Cảm ơn bạn đã đọc bài tại Dailywiki.org

Rate this post
Continue Reading

Blog

https://mobitool.net/an-tuong-voi-bo-anh-cuoi-dep-diu-dang-cua-my-nhan-showbiz-viet.html

Published

on

Ấn Tượng Với Bộ Ảnh Cưới Đẹp Dịu Dàng Của Mỹ Nhân Showbiz Việt

Như vậy, trong nội dung bài viết trên đây, DaiLy Wiki đã cập nhật cho bạn thông tin về “https://mobitool.net/an-tuong-voi-bo-anh-cuoi-dep-diu-dang-cua-my-nhan-showbiz-viet.html❤️️”. Hy vọng thông qua những gì bài viết “https://mobitool.net/an-tuong-voi-bo-anh-cuoi-dep-diu-dang-cua-my-nhan-showbiz-viet.html” đã chia sẻ có thể giúp bạn đọc thêm nhiều thông tin về “https://mobitool.net/an-tuong-voi-bo-anh-cuoi-dep-diu-dang-cua-my-nhan-showbiz-viet.html [ ❤️️❤️️ ]”.

Bài viết về “https://mobitool.net/an-tuong-voi-bo-anh-cuoi-dep-diu-dang-cua-my-nhan-showbiz-viet.html” được sưu tầm và đăng bởi admin DaiLy Wiki vào ngày 2022-09-30 20:13:03. Cảm ơn bạn đã đọc bài tại Dailywiki.org

Rate this post
Xem thêm  Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021 Trường THPT Phan Đình Phùng
Continue Reading

Blog

Ngân hàng nào hỗ trợ mua trả góp qua thẻ tín dụng tại Điện máy XANH?

Published

on

Hệ thống siêu thị DaiLyWiki VN hỗ trợ khách hàng trả góp qua thẻ tín dụng với 13 ngân hàng (tính đến tháng 2/2018).

Nếu như việc mua hàng trả góp theo hình thức thông thường bạn phải chuẩn bị đầy đủ giấy tờ, chứng minh tài chính,… thì việc mua hàng trả góp qua thẻ tín dụng lại vô cùng đơn giản, thậm chí bạn không cần phải động tay vào. bất kỳ giấy tờ.

Danh sách ngân hàng hỗ trợ trả góp qua thẻ tín dụng

Hiện tại, DaiLyWiki VN hỗ trợ khách hàng trả góp qua thẻ tín dụng với danh mục 13 ngân hàng Dưới đây để khách hàng có thêm sự lựa chọn:

CitiBank, VIB, Shinhan Bank, ANZ, Standard Chartered, HSBC, Sacombank, Techcombank, Eximbank, Seabank, TPBank, SCB, Nam A Bank, FE Credit.

Trường hợp không đăng ký được hình thức mua trả góp qua thẻ

  • Tài khoản thẻ tín dụng của Chủ thẻ ở trạng thái chậm thanh toán.
  • Thời hạn còn lại của Thẻ Tín Dụng nhỏ hơn thời hạn đăng ký trả góp.
  • Chủ thẻ vi phạm các Điều khoản & Điều kiện phát hành và sử dụng thẻ tín dụng quốc tế của Ngân hàng phát hành.
  • Giá trị giao dịch đăng ký trả góp nhỏ hơn số tiền tối thiểu / giao dịch theo quy định của từng ngân hàng hỗ trợ trả góp.
  • Giao dịch trả góp có trên bảng sao kê.

Quy định của ngân hàng hỗ trợ dịch vụ trả góp

– Thời hạn thanh toán: 6 tháng.

– Không giới hạn số lần mua trả góp (nhưng đảm bảo thẻ còn đủ hạn mức).

Xem thêm  Câu hỏi trắc nghiệm ôn tập về Thiên nhiên Trung và Nam Mĩ có đáp án môn Địa lí 7

– Giá trị thanh toán bằng thẻ từ 3.000.000 vnđ trở lên.

– Sản phẩm có giá trên 10 triệu, bạn có thể tùy chọn số tiền thanh toán để tham gia trả góp.

– Chủ thẻ không được phép hủy giao dịch sau khi giao dịch đã chuyển sang hình thức trả góp.

Phương thức chuyển đổi trả góp

Ngân hàng

Phương thức chuyển đổi trả góp

CitiBank – Sau 3 ngày Kể từ ngày giao dịch thành công, chủ thẻ liên hệ hotline ngân hàng để chuyển giao dịch sang hình thức trả góp

(trước ngày sao kê)

– Hotline: 028.3521.1111 VND

VIB – Sau 3 ngày Kể từ ngày giao dịch thành công (trong vòng 5 ngày), chủ thẻ liên hệ hotline ngân hàng để thực hiện chuyển đổi giao dịch sang hình thức trả góp.

(trước ngày sao kê)

– Hotline: 1800 8180

Ngân hàng Shinhan & ANZ – Từ ngày 4 tháng 1 năm 2018

Hệ thống sẽ tự động chuyển sang hình thức trả góp, sau 7 ngày làm việc (kể từ ngày giao dịch) bạn sẽ nhận được tin nhắn thông báo giao dịch trả góp thành công.

Standard Chartered Trong 3 ngày kể từ Kể từ ngày giao dịch thành công (trước ngày sao kê), chủ thẻ nhắn tin theo cú pháp [Số CMND] [Mã giao dịch] TGSC NLgửi 8069

trong đó số CMND là số đã đăng ký với Ngân hàng (cước phí 1.000đ / tin nhắn). Trong đó:

Mã giao dịch sẽ được gửi qua tin nhắn đến số điện thoại đã đăng ký.

HSBC, Sacombank, Techcombank, Eximbank, Seabank, TPBank, SCB, Nam A Bank, FE Credit. Sau 10 ngày

Xem thêm  https://mobitool.net/review-dang-cap-thuong-luu-tiep-buoc-penhouse-ve-drama-nha-giau.html

hệ thống tự chuyển mạch. Trường hợp trong vòng 10 ngày chờ chuyển đổi mà tài khoản của bạn có sao kê thì khi thanh toán với ngân hàng bạn vui lòng trừ khoản thanh toán này.

Từ tháng 12/2017, sản phẩm có giá trên 10.000.000đ, bạn có thể lựa chọn số tiền thanh toán để tham gia trả góp, không nhất thiết phải trả 100% giá trị máy. Số tiền còn lại sẽ thanh toán bằng tiền mặt hoặc thẻ khi nhận máy (số tiền này không phải trả góp).

VĐ:

Giá máy là 20.000.000đ, tuy nhiên hạn mức trả của bạn không đủ nên bạn có thể lựa chọn trả góp 15.000.000 (số tiền này sẽ được chuyển sang trả góp trong 6 tháng). Số tiền 5.000.000 đồng còn lại, quý khách sẽ thanh toán bằng tiền mặt hoặc nạp thẻ lần 2 khi nhận máy (số tiền này không được quy đổi trả góp). Ghi chú:

Trường hợp khách hàng yêu cầu hủy giao dịch và hoàn tiền:

DienmayXANH.com sẽ hoàn trả toàn bộ số tiền mua hàng (bao gồm cả lãi suất) trong vòng 7 – 15 ngày (trừ thứ 7 và chủ nhật theo quy định của ngân hàng). – Trường hợp khách hàng muốn đổi sang sản phẩm khác sau khi giao dịch thành công:

+

Có thể đổi sang sản phẩm khác nếu sản phẩm mới có cùng giá và cùng mức phí chuyển đổi 0% hoặc 0,5%.

+ Ngược lại, DienmayXANH.com sẽ hoàn trả (hoàn trả) toàn bộ số tiền mua hàng (bao gồm cả lãi suất), sau đó mới thực hiện thanh toán cho đơn hàng mới. Lưu ý: do thời gian hoàn tiền từ 7 – 15 ngày (trừ thứ 7 và chủ nhật – theo quy định của ngân hàng).

Thông tin cập nhật ngày 8/2/2018 Siêu thịDaiLyWiki VN

Như vậy, trong nội dung bài viết trên đây, DaiLy Wiki đã cập nhật cho bạn thông tin về “Ngân hàng nào hỗ trợ mua trả góp qua thẻ tín dụng tại Điện máy XANH?❤️️”. Hy vọng thông qua những gì bài viết “Ngân hàng nào hỗ trợ mua trả góp qua thẻ tín dụng tại Điện máy XANH?” đã chia sẻ có thể giúp bạn đọc thêm nhiều thông tin về “Ngân hàng nào hỗ trợ mua trả góp qua thẻ tín dụng tại Điện máy XANH? [ ❤️️❤️️ ]”.

Bài viết về “Ngân hàng nào hỗ trợ mua trả góp qua thẻ tín dụng tại Điện máy XANH?” được sưu tầm và đăng bởi admin DaiLy Wiki vào ngày 2022-09-30 20:12:00. Cảm ơn bạn đã đọc bài tại Dailywiki.org

Rate this post
Continue Reading

Trending