Connect with us

Blog

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Văn Thịnh

Published

on

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Văn Thịnh

[rule_3_plain]

Nhằm giúp các em học sinh lớp 9 có tài liệu ôn tập và chuẩn bị cho kì thi học kì 1 sắp tới, HOC247 xin gá»­i đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Văn Thịnh với phần đề bài và đáp án cụ thể. Hi vọng tài liệu sẽ giúp ích các em học tập và thi tốt. Chúc các em đạt điểm số thật cao!

TRƯỜNG THCS

LÊ VĂN THỊNH

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn: TIẾNG ANH 9

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1.0p)

1. A. changed             B. learned                    C. looked                     D. played

2. A. ear                      B. clear                        C. dear                         D. heard

3. A. chemical             B. check                      C. exchange                D. chair

4. A. message             B. village                     C. passage                   D. angry

II. Choose the best answer among A, B, or C to complete the sentences. (2,0p)

1. Peter didn’t give you this book yesterday, ……………. ?

A. did he

B. didn’t he

C. didn’t Peter

D. does he

2. Don’t talk in class,…………….. ?

A. will you

B. shall we

C. won’t you

D. will they

3. I wish I……………….. in the countryside.

A. live

B. didn’t live

C. don’t live

D. can live

4. He asked her how many children………………………..

A. she had

B. does she have

C. did she have

D. she has

5. We are good friends. We…………. each other for a long time.

A. know

B. knew

C. have known

D. has known

6. He has lived in the city……………. 1995.

A. for

B. since

C. in

D. from

7. In Vietnam, children must go to school at 6 years old. This is…………. education

A. ethnic

B. compulsory

C. official

D. national

8. The unit of……………. used in the USA is dollar.

A. currency

B. money

C. change

D. price

III. Supply the right forms of the verbs in the brackets. (2,0p)

1. This cake (make)………………………………………. last night.

2. He asked me (meet)…………………… him at 7. 00.

3. He is interested in (play)……………………………….. video games.

4. She (be)…………………………… ill since yesterday.

IV. Give the correct form of the word in the brackets to complete the sentences (1.0p)

1. Many young people think that it is………….. to wear jeans. (fashion)

2. Please phone this number for more……………….. (inform)

V. Rewrite the following sentences using the words given. (2,0p)

1. It’s a pity I can’t drive a car.

I wish ……………………………………………………………………………………..

2. “How do you go to your homevillage?”

The teacher asked me ……………………………………………………………….

3. “I must go to Hanoi tomorrow”

My mother said ………………………………………………………………………..

4. They built the house in the 19th century.

The house ………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

I. 1.0 point

1. C 2. D 3. A 4. D

II. 2.0 points

1. A 2. A 3. B 4. A

5. C 6. B 7. B 8. A

III. 2.0 points

1. was made 2. to meet 3. playing 4. has been

IV. 1.0 point

1. fashionable 2. information

V. 2.0 points

1. I wish I could drive a car.

2. The teacher asked me how I went to my home village.

3. My mother said she had to go to Hanoi the following day.

4. The house was built in the 19th century.

VI. 2.0 points

1. appeared 2. popular 3. news 4. programs

5. match 6. for 7. there 8. interactive

2. Đề số 2

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 9- TRƯỜNG THCS LÊ VĂN THỊNH- ĐỀ 02

Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

1. People always (blame) their circumstances for what they are.

2. Over the years, She (collect) thousands of stamps.

3. “Where is Jane?” “Down stairs sir”.”She (greet) the guests.”

4. We don’t enjoy (use) as cheap labour.

5. I can’t help (feel) sorry for the hungry children. If only there (be) peace in the world.

6. I am sure the letter won’t arrive in time unless it (send) by air

7. The vase (break) when it (move) to the other room.

8. I was just about (leave) the office when the phone rang.

Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

1. That company has 2000 …………                                                                 (employ)

2. I don’t know why they call him a ………….                                     (lie)

3. The old hotel we used to stay at has been ………………..                             (modern)

4. Conservationists believe that we should preserve the ……rain forests in the world.          (tropic)

5. The little village is very quiet and ………….at night.                                   (peace)

6. Women nowadays have more ……….to participate in social activities       (free)

7. The ………of the new guest caused trouble to my aunt.                              (arrive)

8. She cut herself and it’s ………..quite badly.                                     (blood)

9. His parents are very …………of him                                                 (pride)

10. Every week, there are two ………..from Ha Noi to Nha Trang.                 (fly)

Question 3: Choose the best answer (A, B, C or D) for each space

      Jeans are very popular with young people all (1)………..the world. Some people say that jeans are the “uniform” of (2) ………… But they haven’t always been popular. The story of jeans started (3) ………..two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants. The cloth (4) ………..in Genoa was called “jeanos”. The pants were called “jeans”. In 1850, a saleman (5) ……….California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. (6) …………..they were so strong, “Levi’s pants” became (7) …….. with  gold miners; farmers and cowboys. Six years (8)…………; Levis began making his pants with blue cotton (9) …………called denim. Soon after, factory workers in the United States and Europe began (10) ………jeans. Young people usually didn’t wear them.

1. A. in                        B. on                           C. over                       D. above

2. A. youth                  B. young                    C. younger                  D. youngest

3. A. lots                     B. much                      C. most                       D. almost

4. A. make                   B. makes                    C. making                    D. made

5. A. in                        B. on                          C. at                            D. with

6. A. Although            B. But                        C. Because                  D. So

7. A. famous               B. popular                  C. good                       D. wonderful

8. A. late                     B. later                       C. latest                       D. last

9. A. cloth                   B. clothing                 C. cloths                      D. clothes

10. A. wear                 B. wearing                  C. wore                       D. worn

Question 4: Choose the one sentence that has same meaning to the root one.

1. Would you mind waiting outside the office?

A. Did you wait outside the office?

B. Did you see anyone waiting outside the office?

C. Will you wait outside the office?

D. Do you enjoy waiting outside the office?

2. I used to go to the cinema on Saturdays .

A. I usually went to the cinema on Saturdays.

B. I got used to going to the cinema on Saturdays.

C. I didn’t go to the cinema on Saturdays

D. I usually go to the cinema on Saturdays.

3. You feel unhealthy because you don’t take any exercise.

A. If you took more exercise, you would feel healthier.

B. If you take more exercise, you will feel healthier.

C. If you were healthier, you would take more exercise.

D. If you don’t take any exercise, you will feel unhealthy.

4. “Do you know Trang’s address?” he asked me.

A. He asked me for Trang’s address.

B. He asked me if someone knew Trang’s address.

C. He asked me if I know Trang’s address.

D. He asked me if I knew Trang’s address.

Question 5:      

a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakes and correct it.

1. If he would speak more slowly, I could understand him.

Xem thêm  Cho vay nặng lãi là gì? Khi nào thì bị coi là cho vay nặng lãi?

2. Hoang has felt much better when he took the pill.

3. Your brother hardly goes to work by bus, doesn’t he?

4. After living in London for two months, my brother got used to drive on the left.

5. I suggested that you writing to them to accept their offer.

b/ Fill in the blanks with a suitable preposition.

1. Translate this article .. .. .. ..English for me, please.

2. Donna is thinking of importing flowers …………Vietnam.

3. They have only been there …………. a few minutes.

4. The canoe overturned and evryone fell …………the deep water.

5. I’ll come ……..to pick her ………..at 8 o’clock

Question 6: Change the following sentences into reported speech.

1. “Please call me at 6 o’clock tomorrow morning”, said Mai

2. “Are you interested in this Language Center?”Asked Lan

3. “We will spend our holiday in Da Lat next month,” said Mrs Chi

4. “What does your son want to learn?” the man said to Mr Linh.

5. “You must come today,” Hoa said.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

Question 1: Supply the correct forms of the verbs in  brackets.

1. are always blaming

2. has collected

3. is greeting

4. being used

5. feeling – were

6. is sent

7. broke – was being moved.

8. to leave

Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

1. employees                                                   6.freedom

2. liar                                                               7.arrival

3. modernized                                                 8. bleeding

4. tropical                                                        9. proud

5. peaceful                                                       10. flights

Question 3:   Choose the best answer (A, B, C or D) for each space

1. C     2. A     3. D     4.D      5.A      6. C     7. B     8. B     9. A     10. B

Question 4: Choose the one sentence that has different meaning to the root one.

1. C                 2. A                 3. A                 4. D

Question 5:

a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakes and correct it.

1. would speak => spoke

2. when => since

3. doesn’t he =>does he.

4. drive => driving

5. writing => (should) write

b/ Fill in the blanks with a suitable prepositions.

1. into              2. from 3. for               4.into               5.over – up

Question 6: Change the following sentences into reported speech.

1. Mai asked (requested) to call her at 6 o’clock the next morning.

2. Lan asked me if I was interested in that Language Center.

3. Mrs Chi said they would spend their holiday in Da Lat the next month.

4. The man asked Mr Linh what his son wanted to learn

5. Hoa said we(I) had to come today.

3. Đề số 3

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 9- TRƯỜNG THCS LÊ VĂN THỊNH- ĐỀ 03

SECTION A: USE OF LANGLUAGE (2.5PTS)

Part 1. Choose the word/phrase (A, B, C or D) that the fits the space in each sentences.

1. “Would you like to have tea with you?” “_______”.

A. Yes, I would          B. Yes, I’d love to       C. That’s a good idea  D. I think so.

2. My brother is a university student, but  he works______ as a waiter in the evenings.

A. all the time B. full-time      C. sometimes   D. part-time

3. My younger sister takes very good care………… her lovely cat.

A. of    B. for   C. in    D. at

4. We got our mail………………. yesterday.

A. been delivered        B. delivered    C. delivering   D. to deliver

Part 2. Supply the correct form of words in parentheses

 1: Finding that the film was___________, we turned off the TV.                            (BORE)

 2: He is too busy to have much time for_______                                                      (RELAX)

 3: The book is small, but it is________                                                                (INFORM)

 4: It was an_________trip, so all of us felt tired and bored.                                     (ENJOY)

Part 3. Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently from that of the others in the same group.

1. A. material  B. casual         C. flat  D. campus

2. A. ploughed            B. published    C. ordered       D. prayed

SECTION B: READING (2.0 PTS)

Part 1. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage

  My name is Linh. Last Saturday, I visited the countryside with my friend Xuan. The place is not very far (1)______our town. We came there by bus – a journey of 3 hours. On arriving there, we went straight to the house of Xuan’s parents. They are farmers. They have lived here for three years. We drank coconut water and ate a lot of cakes. (2)_____that we went to the field to fly kites. Then we went swimming in the river near there and played games together. We enjoyed a weekend completely.

         Finally, in the afternoon we (3)_______the countryside for the town. And I got home at about 6.30. We (4)_____had a lot of fun.  Xuan’s parents are very kind. The countryside is wonderful to me. If we have free time, we‘ll come there again

1. A. from                    B. away                  C. to                      D. for

2. A. After                    B. Before               C. Them                D. while

3. A. came home          B. returned             C. left                    D. said goodbye

4. A. however               B. happily              C. really                D. very

Part 2. Read the text carefully, and then decide whether the following statements are TRUE (T) or FALSE (F)

         My best friend, Thuy learned English at school and university many years ago . She is now studying English again in London because she’s forgotten a lot of it . She really needs English for her job . She works for an international bank in Hanoi . Her speaking and reading are excellent. She just wants to improve her writing skill so that she can write normal letters in English . In Thuy’s opinion the aspect of learning English she finds most difficult is listening. It’s her biggest problem. People speak very quickly and she can’t understand them. Although she has difficulty in studying this language, she likes it a lot. She said it was an interesting language and she could talk to people from all over the world… and she could understand the words of her favorite song, too. 

1.____.English is unnecessary for Thuy’s job. 

2. ____Thuy can speak English very well. 

3. ____Thuy finds English very interesting because she has no difficultly in studying it.

4. ____ People talk too quickly for Thuy to understand.

C: WRITING (3.0 PTS)

Part 1. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1. It rained hard, so we had to cancel the picnic.

Because_______________________________________________

2. She can’t have lunch with me now.

She wishes_______________________________________________

3.She asked me, “ Why are you learning English?”

She asked me_______________________________________________

Part 2. Rearrange the groups of words in a correct order to make complete sentences.

1. find/  the solution/ I / sorry / I didn’t/ am/

   _______________________________________________

2. you moved here?/ How many times/ since/ have./you / meet him/

 _______________________________________________

3. enjoy / to be able to communicate/ We./learning English / with the foreigners/

 _______________________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

SECTION A: LANGUAGE USE (2.5 POINTS)

Part 1. 0.25 for each correct answer

1. B                 2. D                 3. A                 4. B

Part 2.  0.25 for each correct answer

1. boring

2. relaxation

3. informative

4. unenjoyable

Part 3.   0.25 for each correct answer

1. A                 2. B

SECTION B: READING (2.0 POINTS)

Part 1. 0.25 for each correct answer

1. A                 2. A                 3. C                 4. C

Part 2. 0.25 for each correct answer

1. F                  2. T                  3. F                  4. T

SECTION C: WRTING (3.0 POINTS)

Part 1. 0.5 for each correct answer

1.  Because it rained hard, we had to cancel the picnic.

2. She wishes she could have lunch with me now.

3. She asked me why I was learning English.

Part 2. 0.5 for each correct answer

Xem thêm  Bất ngờ rò rỉ tựa game dựa trên thương hiệu The Matrix cho PlayStation 5

1. I am sorry I didn’t find the solution.

2. How many times have you  met him since you  moved here?

3. We enjoy learning English to be able to communicate with the foreigners.

4. Đề số 4

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 9- TRƯỜNG THCS LÊ VĂN THỊNH- ĐỀ 04

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1.0p)

1. A. exchange

B. check

C. chemical

D. chair

2. A. ear

B. clear

C. dear

D. heard

3. A. learned

B. changed

C. played

D. looked

4. A. message

B. angry

C. passage

D. village

II. Choose the best answer among A, B, or C to complete the sentences. (2,0p)

1. He asked her how many children………………………..

A. did she have

B. does she have

C. she had

D. she has

2. The unit of……………. used in the USA is dollar.

A. change

B. money

C. currency

D. price

3. We are good friends. We…………. each other for a long time.

A. know

B. have known

C. knew

D. has known

4. Peter didn’t give you this book yesterday,……………. ?

A. didn’t he

B. did he

C. didn’t Peter

D. does he

5. I wish I……………….. in the countryside.

A. don’t live

B. live

C. didn’t live

D. can live

6. He has lived in the city……………. 1995.

A. since

B. for

C. in D. from

7. In Vietnam ,children must go to school at 6 years old. This is…………. education

A. ethnic

B. official

C. compulsory

D. national

8. Let’s go out for a drink,……………… ?

A. will you

B. shan’t we

C. shall we

D. will they

III. Supply the right forms of the verbs in the brackets. (2,0p)

1. He told me (see)…………………… him at 7. 00.

2. This cake (make)………………………………………. last night.

3. He is fond of (read)……………………………….. comics.

4. She (be)…………………………… ill since yesterday.

IV. Give the correct form of the word in the brackets to complete the sentences (1.0p)

1. Please phone this number for more……………….. (inform)

2. Last weekend, we had a very…………….. trip to the countryside. (interest)

V. Rewrite the following sentences using the words given. (2,0p)

1. It’s a pity he can’t speak English.

He wishes ______________________

2. “What time do you go to school?”

The teacher asked me ______________________

3. “I must finish my work tomorrow”

My mother said ______________________

4. She made a new dress last week.

A new dress ______________________

VI. Fill in each blank a suitable word. (2,0p)

news; for; match; popular;

appeared; interactive; there; programs

Television first (1) ………… some fifty years ago in the 1950S. Since then, it has been one of the most (2) ………. sources of entertainment for both the old and the young. Television offers cartoons for children, world (3) ……….., music and many other (4) ………… If someone is interested in sports, for example, he can just choose the right sports channel. There he can enjoy a broadcast of an international football (5) ………… while it is happening. Television is also a very useful way (6) ……………….. companies to advertise their products.

It is not too hard for us to see why (7) ……… is a TV set in almost every home today. And engineers are developing (8) ………… TV which allows communication between viewers and producers.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

I. 1.0 point

1. C; 2. D; 3. D; 4. B

II. 2.0 points

1. C; 2. C; 3. B; 4. B;

5. C; 6. A; 7. C; 8. C;

III. 2.0 points

1. to see; 2. was made; 3. reading; 4. has been;

IV. 1.0 point

1. information; 2. interesting

V. 2.0 points

1. He wishes he could speak English.

2. The teacher asked me what time I went to school.

3. My mother said she had to finish her work the following day.

4. A new dress was made last week (by her).

VI. 2. 0 points

1. appeared;

2. popular;

3. news;

4. programs;

5. match;

6. for;

7. there;

8. Interactive;

5. Đề số 5

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 9- TRƯỜNG THCS LÊ VĂN THỊNH- ĐỀ 05

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A.sandals                B.compartment           C.tram                         D.manual

2. A.trench                  B.pedestrian                C.exhibition                D.tunnel

3. A.exhibition            B.exist                         C.example                   D.examination

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A.significant           B.facility         C.elevated       D.initially

5. A.cooperativeB.considerable          C.illiteracy       D.anniversary

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

6. In a traditional family, there were three …………………..: grandparents, parents, and children.

A.groups         B.teams           C.bands           D.generations

7. It was very…………………..that a couple in the past could have about 5 to 10 children.

A.popular        B.common       C.shared          D.obvious

8. Along with our need for love, our most important need is the need for…………………..

A.appreciationB.value            C.importance   D.increase

9. The metro will …………………..Ben Thanh Market in the central area to the amusement park at Suoi Tien in District 9.

A.join  B.contact         C.connect        D.relate

10. Ho Chi Minh City plans to use the state budget funds to build ten more flyover…………………..

A.systems        B.sets  C.methods       D.routes

11. It is not …………………..for men to wear the traditional costumes in modern life.

A.certain         B.surprised      C.pleased        D.convenient

12. It is not…………………..for a particular vehicle to exist, to be loved for generations.

A.fun   B.glad C.relieved        D. easy

13. Used throughout the 19th century in…………………..classrooms, the slate has been used for students to write the answers to the problems.

A.most of        B.almost          C.nearly all      D.hardly ever

14. The sound of firecracker was common on previous Tet, but it is now prohibited…………………..being dangerous and unsafe in production and distribution.

A.because        B.due to          C.despite         D.for

15. They………………….. a five-day tour in Malaysia before they enjoyed the Tet festival last year.

A.spend           B.spent            C.had spent     D.would spend

IV. Fill in each blank in the passage with the correct word from the box. There are some extra words.

thickness         souvenirs        fashion            interest

foreigners       demand          footwear         soldiers

            At the age of 73, the retired shoemaker Pham Quang Xuan says he never thought his tailor-made rubber sandals would still be popular in modern times. The sandals, made from old car tyres, were worn by many Vietnamese (16)…………………..during the war against the French and the Americans. Mr. Xuan and his friends once made and sold rubber sandals in Hang Bot Street, but (17)…………………..dropped as they slowly went out of (18)……………………Several years ago, he started re-making the sandals for friends and family members and, in doing so, helped revive a wartime (19)…………………… Despite his age, he still spends several hours a day carving sandals from rubber of suitable (20)………………….., then cutting and trimming the edges and soles. The sandals come in cither with diagonal or horizontal straps.

V. Combine the following sentences by completing the second.

21. Family members care for each other. It is essential for that.

It is essential   

22. Families are the place where we learn values, skills, and behavior. We are aware of that.

We are aware

23. Parents should guide their children into the world outside the home. It is certain about that.

It is certain     

24. Strong families have a sense of loyalty and devotion toward family members. We are conscious of that.

We are conscious       

25. The family is a place of shelter for individual family members. It is sure about that.

It is sure         

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

            During the war, children wore straw hats to (26)…………………..themselves from debris. Houses and schools were bombed and destroyed. Many children were made (27)…………………..and their schools had to be moved around or lessons sometimes had to (28)…………………..after dark to avoid being targeted by heavy bombing. Many schools had its roof (29)…………………..with several layers of straw to withstand the (30)…………………..of the bombs. Life for children was very hard in both the North and South of Viet Nam during the war.

Xem thêm  Cấu tạo đèn tuýp led và cách lắp đặt thay thế trên máng đèn cũ

            Young people were (31) …………………..of their duty to serve their country. Even young girls took part in the war efforts by digging bomb shelters. Children took first-aid courses after school so that they could (32)…………………..injured people.

            Childhood years of children born in the 1960s are (33)…………………… As innocent children, they went to school (34)…………………..straw hats in the sounds of American jet fighters in the sky and the shots from Vietnamese anti-aircraft guns.

            Nowadays, they are proud that they came through those hardships. They had their heads held (35)…………………..walking out of the war.

26. A.save                   B.keep                         C.protect                     D.help

27. A.homemade         B.homeless                  C.homelessness           D.homesick

28. A.place                  B.take place                C.be happened             D.exist

29. A.cover                 B.covering                   C.covered                    D.being covered

30. A.reasons              B.causes                      C.actions                     D.impacts

31. A.known               B.afraid                       C.capable                    D.aware

32. A.care for              B.take after                 C.take core about        D.deal

33. A.unfortunate        B.unforgettable           C.forgettable               D.memorably

34. A.wear                  B.to wear                     C.wearing                    D.that wear

35. A.high                   B.highly                      C.height                      D.above

VII. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Street Food Shoulder Poles on Saigon streets

            Street food shoulder pole is familiar with Saigon people throughout many years. Nowadays it has become a special thing that makes travelers curious. In small areas of District 1 and District 3, we could count more than 100 vendors who earned money using shoulder poles. A shoulder pole, also called a carrying pole, is a yoke of wood or bamboo, used by people to carry a load. The vendors put their goods in two baskets from each end of the yoke.

            In the downtown, we can meet young women with their shoulder poles. The baskets are covered with plastic wrap carefully to protect the foods from the street dust. In a tight space of one basket, she could mix the ingredients and bake the cake on a small charcoal which was defended by carton. The ready cakes were put in other basket.

            In the morning or evening, on rainy or sunny day,Saigon streets are marked by shoulder poles of people from different regions of the country, which has become a unique part of Saigon. It has been said that it isn’t hard to live in Saigon if you work hard. With the carrying pole on shoulders, the vendor has turned it into a “store’’. The reason is very simple, they don’t have enough money to open a real store. Every day these women continue their journey through Saigon streets under the sun and the rain, selling cheap things or street foods to earn money and feed their children.

36. A shoulder pole                 .

A. is a bar made of wood or bamboo 

B.used to be called a carrying pole

C.is the connection between wood and bamboo       

D. is used to put goods on street vendors’ shoulders

37. Street food shoulder pole is                      .

A.a way for passers-by to have food 

B. a characteristic of District 1 and 3

C. used to make foreign travelers curious     

D.used by street vendors to carry things

38. All of the following are true about shoulder poles EXCEPT that            .

A.street vendors can bake cakes there

B.they can contain enough things to serve some customers

C.the two baskets have the same function

D.they can be protected from dust

39. All of the following are benefits of shoulder poles EXCEPT that           .

A.they can help street vendors to sell many things without a store

B.women are marked by unique shoulder poles from different regions

C.it is a way for street vendors to carry goods around the streets

D. street vendors can support their families with the help of shoulder poles

40. The word “yoke” in paragraph 1 is closest in meaning to           .

A.a long piece of wood that is fastened across the necks to pull heavy loads

B.a wooden bar that is connected to the vehicles or loads so that they can be pulled away

C.something that connects two things or people, usually in a way that limits freedom

D. a piece of wood that is shaped to fit across a person’s shoulders to carry two equal loads

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1. B; 2. D; 3. A; 4. C; 5. D     

6. D; 7. B; 8. D; 9. C; 10. A

11. D; 12. D; 13. C; 14. B; 15. C

16 – soldiers

17 – demand

18 – fashion

19 -footwear

20 – thickness

21 – It is essential for family members to care for each other.

22 – We are aware that Families are the place where we learn values, skills, and behavior.

23 – It is certain that Parents should guide their children into the world outside the home.

24 – We are conscious that Strong families have a sense of loyalty and devotion toward family members.

25 – It is sure that the family is a place of shelter for individual family members.

26 – C; 27 – B; 28 – C; 29 – C; 30 – D;

31 – D; 32 – A; 33 – B; 34 – C; 35 – B

36 – D; 37 – D; 38 – C; 39 – B; 40 – D

Trên đây là toàn bộ nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Văn Thịnh. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Văn Hưu
Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Võ Văn Kiệt

Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Võ Văn Kiệt

208

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Văn Hưu

660

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Lợi

1767

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Ngô Mây

2041

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022

401

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 8 năm 2021-2022

668

[rule_2_plain]

#Bá #Äá #thi #HK1 #mÃn #Tiáºng #Anh #nÄm #có #ÄÃp #Ãn #TrÆáng #THCS #Lê #VÄn #Thánh

Như vậy, trong nội dung bài viết trên đây, DaiLy Wiki đã cập nhật cho bạn thông tin về “Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Văn Thịnh❤️️”. Hy vọng thông qua những gì bài viết “Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Văn Thịnh” đã chia sẻ có thể giúp bạn đọc thêm nhiều thông tin về “Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Văn Thịnh [ ❤️️❤️️ ]”.

Bài viết về “Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Văn Thịnh” được sưu tầm và đăng bởi admin DaiLy Wiki vào ngày 2022-08-06 13:17:10. Cảm ơn bạn đã đọc bài tại Dailywiki.org

Rate this post
Continue Reading

Blog

Cách chụp màn hình Samsung A5 như thế nào ?

Published

on

Tôi đang sử dụng Samsung A5, làm thế nào để chụp ảnh màn hình Samsung A5? Tôi có cần cài đặt ứng dụng hoặc phần mềm của bên thứ ba không?

Xin chào !

Hiện nay, hầu hết các dòng điện thoại di động đều cung cấp chức năng chụp ảnh màn hình chính vì vậy bạn có thể chụp ảnh màn hình điện thoại Samsung mà không cần sử dụng phần mềm thứ 3.

Trong bài viết trước của tôi, tôi đã chỉ cho khách hàng của mình cách thực hiện điều đó. Ảnh chụp màn hình Samsung Tuy nhiên, nhìn chung, bạn có thể không truy cập được vào nội dung của bài viết. Người dùng có thể duyệt lại kết hợp trên.

..

Xem thêm về bài viết

Làm thế nào để chụp ảnh màn hình trên Samsung A5?

[rule_3_plain]

Tôi đang sử dụng Samsung A5 và tôi muốn hỏi cách chụp màn hình Samsung A5 như thế nào? Tôi có phải cài đặt bất kỳ ứng dụng hoặc phần mềm nào của bên thứ ba không? Xin chào ! Hiện nay, hầu hết các dòng điện thoại thông minh đều cung cấp tính năng chụp ảnh màn hình chính để bạn có thể chụp ảnh màn hình điện thoại Samsung của mình nhưng không cần sử dụng phần mềm thứ 3. Ở bài viết trước, chúng tôi đã cho khách hàng xem Ngoài ra, có thể bạn chưa truy cập được vào nội dung bài viết, khách hàng có thể tham khảo lại theo đường link đính kèm bên trên. TagsQuestion – Mẹo trả lời

[rule_2_plain]

# Làm thế nào để # chụp # màn hình #Samsung # cách # cách


  • # Làm thế nào để # chụp # màn hình #Samsung # cách # cách
  • Tổng hợp: DaiLyWiki

Như vậy, trong nội dung bài viết trên đây, DaiLy Wiki đã cập nhật cho bạn thông tin về “Cách chụp màn hình Samsung A5 như thế nào ?❤️️”. Hy vọng thông qua những gì bài viết “Cách chụp màn hình Samsung A5 như thế nào ?” đã chia sẻ có thể giúp bạn đọc thêm nhiều thông tin về “Cách chụp màn hình Samsung A5 như thế nào ? [ ❤️️❤️️ ]”.

Bài viết về “Cách chụp màn hình Samsung A5 như thế nào ?” được sưu tầm và đăng bởi admin DaiLy Wiki vào ngày 2022-08-08 16:42:01. Cảm ơn bạn đã đọc bài tại Dailywiki.org

Rate this post
Xem thêm  Bất ngờ rò rỉ tựa game dựa trên thương hiệu The Matrix cho PlayStation 5
Continue Reading

Blog

Genshin Impact: Những cách kiếm nhiều Nguyên thạch Primogems

Published

on

Primogems miễn phí là cách duy nhất để người chơi F2P trong Genshin Impact cuộn các biểu ngữ và nhận các nhân vật yêu thích của họ. Vì vậy, các game thủ luôn tìm mọi cách để kiếm được càng nhiều Đá Nguyên Tố càng tốt.

May mắn thay, Genshin Impact là một trò chơi khá thân thiện với người chơi F2P và Mihoyo rất hào phóng trong việc cung cấp nhiều cách khác nhau để kiếm Primogems miễn phí. Trong bài viết này, hãy cùng tìm hiểu 5 cách hàng đầu để nhận Primogems miễn phí trong Genshin Impact.

Các cách để nhận được nhiều Primogem hơn trong Genshin Impact

Sự kiện và mã đổi thưởng

miHoYo thường xuyên tạo các sự kiện trên web và trong trò chơi, với Primogems và các vật phẩm khác làm phần thưởng. Hầu hết các sự kiện này cũng thực sự thú vị để khám phá. Tuy nhiên, nếu không kiểm tra trang web của họ thường xuyên, mọi người có thể bỏ lỡ rất nhiều cơ hội nhận được Primogems miễn phí.

Sử dụng mã đổi quà là cách dễ nhất để thu thập Mồi

Đối với mã đổi thưởng cũng vậy. miHoYo phát hành mã đổi thưởng thường xuyên, đặc biệt là khi phát trực tuyến các phiên bản mới. Những mã này có thể mang lại cho game thủ hàng trăm Primogem nhưng chúng chỉ tồn tại trong 1 hoặc 2 ngày.

Nếu bạn không muốn bỏ lỡ tất cả các Primogems miễn phí này, hãy thường xuyên kiểm tra lại Hướng dẫn về mã và mã tác động Genshin mới nhất.

Shrine of Depth

Người chơi có thể nhận được 1200 Primogems khi khám phá Shrine of Depth

Người chơi có thể nhận được 1200 Primogems khi khám phá Shrine of Depth

Shrine of Depth là những công trình kiến ​​trúc cổ đại bị phong ấn nằm xung quanh Teyvat. Bên trong mỗi ngôi đền này là một cái rương cung cấp cho người chơi 40 Primogems, 60 Adventure EXP, 10 Sigils, cùng một loạt các đồ tạo tác và vũ khí ngẫu nhiên.

Có 10 đền thờ ở mỗi vùng của Teyvay, có nghĩa là có tổng cộng 30 ngôi đền và 1200 Primogem miễn phí. Để mở khóa Shrine of Depth, người chơi cần một chìa khóa cho Shrine of Depth của khu vực tương ứng.

Tiền thưởng hàng ngày

Hoàn thành nhiệm vụ hàng ngày để nhận Primogems

Hoàn thành nhiệm vụ hàng ngày để nhận Primogems

Mỗi ngày, người chơi có thể hoàn thành tổng cộng 4 Hoa hồng hàng ngày, mỗi giải thưởng sẽ cung cấp 10 Primogems và nhiều phần thưởng khác nhau. Sau khi hoàn thành cả 4 nhiệm vụ hàng ngày, game thủ có thể vào Hội phiêu lưu để nhận thêm 20 Linh thú. Tổng cộng, có thể nhận được 60 Primogem mỗi ngày bằng cách thực hiện Hoa hồng hàng ngày.

Xem thêm  Cho vay nặng lãi là gì? Khi nào thì bị coi là cho vay nặng lãi?

Hoa hồng hàng ngày là nguồn Primogem dài hạn duy nhất sau khi các nguồn Primogem khác được thu thập trong Genshin Impact.

Archon Quest và World Quest

Các Nhiệm vụ Archon và Nhiệm vụ Thế giới trong Genshin Impact cũng cung cấp cho người chơi một lượng Primogem khá lớn và ổn định khi khám phá thế giới.

Game thủ sẽ nhận được khoảng 40 đến 50 Primogems cho mỗi nhiệm vụ. Tuy nhiên, các nhiệm vụ cung cấp Primogem khá dài và thường sẽ phải trải qua nhiều nhiệm vụ mới có thể nhận được phần thưởng.

Vực thẳm xoắn ốc

Spiral Abyss là một nguồn Primogems dồi dào nhưng cũng rất khó thu thập

Spiral Abyss là một nguồn Primogems dồi dào nhưng cũng rất khó thu thập

Cuối cùng, The Spiral Abyss, phép thử sức mạnh cuối cùng trong Genshin Impact, là một nguồn cung cấp miễn phí khác của Primogems. Spiral Abyss có tổng cộng 12 tầng và mỗi tầng có thể cung cấp cho game thủ tối đa 300 Mồi nếu thu thập đủ 9 sao.

Phần thưởng từ cấp 1 đến cấp 8 là phần thưởng một lần. Phần thưởng từ tầng 9 đến tầng 12 làm mới 2 lần một tháng. Nhưng hãy nhớ rằng các tầng cuối cùng của The Spiral Abyss có nội dung khó nhất trong trò chơi bất kể AR và cấp độ của người chơi, vì vậy mọi người có thể cần áp dụng Mẹo thu thập sao của Spiral 9 Star Abyss ở tầng 12.

Xem thêm về bài viết

Tác động của Genshin: Cách để có thêm Primogem

[rule_3_plain]

Primogems miễn phí là cách duy nhất để người chơi F2P trong Genshin Impact cuộn các biểu ngữ và nhận các nhân vật yêu thích của họ. Vì vậy, các game thủ luôn tìm mọi cách để kiếm được càng nhiều Đá Nguyên Tố càng tốt.
May mắn thay, Genshin Impact là một trò chơi khá thân thiện với người chơi F2P và Mihoyo rất hào phóng trong việc cung cấp nhiều cách khác nhau để kiếm Primogems miễn phí. Trong bài viết này, hãy cùng tìm hiểu 5 cách hàng đầu để nhận Primogems miễn phí trong Genshin Impact.
Các cách để nhận được nhiều Primogem hơn trong Genshin Impact
Sự kiện và mã đổi thưởng
miHoYo thường xuyên tạo các sự kiện trên web và trong trò chơi, với Primogems và các vật phẩm khác làm phần thưởng. Hầu hết các sự kiện này cũng thực sự thú vị để khám phá. Tuy nhiên, nếu không kiểm tra trang web của họ thường xuyên, mọi người có thể bỏ lỡ rất nhiều cơ hội nhận được Primogems miễn phí.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||[]).đẩy({})
Sử dụng mã đổi quà là cách dễ nhất để thu thập Mồi
Đối với mã đổi thưởng cũng vậy. miHoYo phát hành mã đổi thưởng thường xuyên, đặc biệt là khi phát trực tuyến các phiên bản mới. Những mã này có thể mang lại cho game thủ hàng trăm Primogem nhưng chúng chỉ tồn tại trong 1 hoặc 2 ngày.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||[]).đẩy({})
Nếu bạn không muốn bỏ lỡ tất cả các Primogems miễn phí này, hãy thường xuyên kiểm tra lại Hướng dẫn về mã và mã tác động Genshin mới nhất.
Shrine of Depth
Người chơi có thể nhận được 1200 Primogems khi khám phá Shrine of Depth
Shrine of Depth là những công trình kiến ​​trúc cổ đại bị phong ấn nằm xung quanh Teyvat. Bên trong mỗi ngôi đền này là một cái rương cung cấp cho người chơi 40 Primogems, 60 Adventure EXP, 10 Sigils, cùng một loạt các đồ tạo tác và vũ khí ngẫu nhiên.
Có 10 đền thờ ở mỗi vùng của Teyvay, có nghĩa là có tổng cộng 30 ngôi đền và 1200 Primogem miễn phí. Để mở khóa Shrine of Depth, người chơi cần một chìa khóa cho Shrine of Depth của khu vực tương ứng.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||[]).đẩy({})
Tiền thưởng hàng ngày
Hoàn thành nhiệm vụ hàng ngày để nhận Primogems
Mỗi ngày, người chơi có thể hoàn thành tổng cộng 4 Hoa hồng hàng ngày, mỗi giải thưởng sẽ cung cấp 10 Primogems và nhiều phần thưởng khác nhau. Sau khi hoàn thành cả 4 nhiệm vụ hàng ngày, game thủ có thể vào Hội phiêu lưu để nhận thêm 20 Linh thú. Tổng cộng, có thể nhận được 60 Primogem mỗi ngày bằng cách thực hiện Hoa hồng hàng ngày.
Hoa hồng hàng ngày là nguồn Primogem dài hạn duy nhất sau khi các nguồn Primogem khác được thu thập trong Genshin Impact.
Archon Quest và World Quest
Các Nhiệm vụ Archon và Nhiệm vụ Thế giới trong Genshin Impact cũng cung cấp cho người chơi một lượng Primogem khá lớn và ổn định khi khám phá thế giới.
Game thủ sẽ nhận được khoảng 40 đến 50 Primogems cho mỗi nhiệm vụ. Tuy nhiên, các nhiệm vụ cung cấp Primogem khá dài và thường sẽ phải trải qua nhiều nhiệm vụ mới có thể nhận được phần thưởng.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||[]).đẩy({})
Vực thẳm xoắn ốc
Spiral Abyss là một nguồn Primogems dồi dào nhưng cũng rất khó thu thập
Cuối cùng, The Spiral Abyss, phép thử sức mạnh cuối cùng trong Genshin Impact, là một nguồn cung cấp miễn phí khác của Primogems. Spiral Abyss có tổng cộng 12 tầng và mỗi tầng có thể cung cấp cho game thủ tối đa 300 Mồi nếu thu thập đủ 9 sao.
Phần thưởng từ cấp 1 đến cấp 8 là phần thưởng một lần. Phần thưởng từ tầng 9 đến tầng 12 làm mới 2 lần một tháng. Nhưng hãy nhớ rằng các tầng cuối cùng của The Spiral Abyss có nội dung khó nhất trong trò chơi bất kể AR và cấp độ của người chơi, vì vậy mọi người có thể cần áp dụng Mẹo thu thập sao của Spiral 9 Star Abyss ở tầng 12.

[rule_2_plain]

# Genshin #Impact # Cách # học # nhiều # Số #Primogems


  • # Genshin #Impact # Cách # học # nhiều # Số #Primogems
  • Tổng hợp: DaiLyWiki

Như vậy, trong nội dung bài viết trên đây, DaiLy Wiki đã cập nhật cho bạn thông tin về “Genshin Impact: Những cách kiếm nhiều Nguyên thạch Primogems❤️️”. Hy vọng thông qua những gì bài viết “Genshin Impact: Những cách kiếm nhiều Nguyên thạch Primogems” đã chia sẻ có thể giúp bạn đọc thêm nhiều thông tin về “Genshin Impact: Những cách kiếm nhiều Nguyên thạch Primogems [ ❤️️❤️️ ]”.

Bài viết về “Genshin Impact: Những cách kiếm nhiều Nguyên thạch Primogems” được sưu tầm và đăng bởi admin DaiLy Wiki vào ngày 2022-08-08 16:40:56. Cảm ơn bạn đã đọc bài tại Dailywiki.org

Rate this post
Continue Reading

Blog

Cách tải bản đồ trên Google Maps để dùng khi không có 3G/4G

Published

on

Đôi khi “lạc trôi giữa dòng đời”, bạn cần lắm Google Maps để tìm lối thoát nhưng chợt nhớ điện thoại của mình chưa được đăng ký 3G / 4G. Đừng lo lắng, chỉ cần chuẩn bị trước một chút ở nhà với tính năng ngoại tuyến là bạn sẽ thoải mái và sẵn sàng cho chuyến đi.

Google Maps là một ứng dụng tiện lợi để người dùng tìm kiếm những địa điểm mới, đặc biệt hữu ích cho những bạn hay bị lạc đường. Tuy nhiên, yêu cầu để sử dụng là điện thoại phải được kết nối mạng (Wifi / 3G / 4G), nhưng không phải ai cũng chịu chi cho một mạng dữ liệu di động hoặc ít sử dụng mạng này.

Google Maps có một tính năng mà ít người để ý: “Bản đồ ngoại tuyến”. Tính năng này sẽ giúp bạn tải trước bản đồ ở nhà và sử dụng bên ngoài mà không cần bất kỳ Wifi, 3G hay 4G nào.

Bước 1: Bạn tải ứng dụng Google Maps trên App Store hoặc CH Play, hoặc bấm vào đây:

  • Google Maps trên iPhone / iPad.
  • Google Maps trên Android.

Bước 2: Truy cập ứng dụng Google Maps và tìm địa chỉ bạn muốn đến.

Cách tải bản đồ trên Google Maps để sử dụng khi không có 3G / 4G

Bước 3: Vuốt nhẹ màn hình điện thoại từ Thẳng thắn lên, nhấn Tải xuống.

Cách tải bản đồ trên Google Maps để sử dụng khi không có 3G / 4G

Bạn có thể phóng to / thu nhỏ màn hình, diện tích lớn hoặc nhỏ tương ứng để tìm đường khi không có mạng dữ liệu.

Cách tải bản đồ trên Google Maps để sử dụng khi không có 3G / 4G

Nhấn Tải xuống một lần nữa sau khi chọn khu vực.

Xem thêm  12 kiểu mẫu tóc uốn đẹp trẻ trung hot nhất 2018, bạn đã thử chưa?

Cách tải bản đồ trên Google Maps để sử dụng khi không có 3G / 4G

Sau khi tải xong, bạn có thể tắt Wifi và thử trải nghiệm tính năng này bằng cách nhấn vào 3 dấu gạch ngang (góc phải màn hình).

Cách tải bản đồ trên Google Maps để sử dụng khi không có 3G / 4G

Chọn phần Bản đồ ngoại tuyến.

Cách tải bản đồ trên Google Maps để sử dụng khi không có 3G / 4G

Thao tác này sẽ hiển thị tất cả các bản đồ ngoại tuyến mà bạn đã tải xuống.

Cách tải bản đồ trên Google Maps để sử dụng khi không có 3G / 4G

Bạn có thể quản lý các bản đồ này bằng cách xóa chúng (nếu bạn không cần chúng nữa) hoặc cập nhật lại chúng.

Cách tải bản đồ trên Google Maps để sử dụng khi không có 3G / 4G

Sau khi hoàn thành các bước trên, bây giờ bạn có thể sử dụng bản đồ để tìm đường như bình thường, bao gồm hiển thị chỉ đường và hướng dẫn chi tiết từng bước.

Cách tải bản đồ trên Google Maps để sử dụng khi không có 3G / 4G

Ghi chú:

  • Việc tìm kiếm, chỉ đường chỉ chính xác trong khu vực bản đồ mà bạn đã tải xuống.
  • Bản đồ ngoại tuyến tải xuống chỉ có giá trị trong 29 ngày, sau thời gian này dữ liệu sẽ bị xóa và bạn phải tải lại nếu cần.

Chúc bạn may mắn và lái xe an toàn!

DaiLyWiki VN Siêu thị

Như vậy, trong nội dung bài viết trên đây, DaiLy Wiki đã cập nhật cho bạn thông tin về “Cách tải bản đồ trên Google Maps để dùng khi không có 3G/4G❤️️”. Hy vọng thông qua những gì bài viết “Cách tải bản đồ trên Google Maps để dùng khi không có 3G/4G” đã chia sẻ có thể giúp bạn đọc thêm nhiều thông tin về “Cách tải bản đồ trên Google Maps để dùng khi không có 3G/4G [ ❤️️❤️️ ]”.

Xem thêm  Điện trở kéo lên và kéo xuống

Bài viết về “Cách tải bản đồ trên Google Maps để dùng khi không có 3G/4G” được sưu tầm và đăng bởi admin DaiLy Wiki vào ngày 2022-08-08 16:37:47. Cảm ơn bạn đã đọc bài tại Dailywiki.org

Rate this post
Continue Reading

Trending